söndag 2 juni 2019

Aktuella obsar och upptäckpoäng - juni

Sköna maj är över och sällan har det väl drällt in så många spännande arter som i år! Tyvärr har vi missat de där riktigt tunga pjäserna och får hoppas på att t ex den gråhuvade vipan hittar till Håslövs ängar eller något. Blickar man tillbaka på våren får vi väl ändå konstatera att vi har fått in många av de där kluriga arterna som vi inte kan räkna med varje år. Vassångare och flodsångare är väl de senaste pärlorna, men nu gäller det att spänna bågen ytterligare! Finns det någon rödstrupig sångare där ute? Häckar det inga svarthakade buskskvättor i kommunen i år? Kommer bronsibisen som synts till i Småland att hitta till Krix? Är det i år som tereksnäppa hittar till Äspet? Tänk på att det är NU de absolut tyngsta arterna brukar trilla in!!!

2 kommentarer:

  1. Tereksnäppa ja. Inte i juni men kanske i juli? En tereksnäppa sträckte nämligen mot SV från Falkvik, Sölvesborg 8 juli kl 19:36 (Patrik Österblad via BA) - den lär alltså passera vår vadarkust. Lusgranska alla vadarflockar de närmaste timmarna/dagarna, bevaka kusten!

    SvaraRadera
  2. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital osv! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera