onsdag 16 oktober 2019

Varför har Kraxet tystnat?

Sedan vi gick över från Microbirding till detta forum har kraxet tystnat. Totalt har 6 personer gjort inlägg på KraX:et, och någon diskussion har inte förts alls. Själv gjorde jag inlägg 25/2, 22/4 och 22/9 i lite olika frågor. Enbart Björn har haft kommentarer på dessa. Tidigare var Tjafset livligt, många trådar öppnades och kommentarerna var många.

Vad har hänt? Tycker alla att det nu är fullt tillräckligt med larmsystemet och struntar i all annan kommunikation? Eller är det den vanliga trögheten att ta till sig något nytt? Upplägget på KriX+sidan är elegant och tilltalande. Men skrämmer den bort oss, stimulerar den inte till aktiv användning? Så borde det inte vara, både KriX+ och denna sida förtjänar mer.

Ett levande KraX med allt från högt till lågt där man nyfiket går in och kollar vad som sagts sedan sist stimulerar även skådningen och höjer humöret. Kom igen, börja KraX:a!

7 kommentarer:

  1. Bra att du lyfter frågan Janne! Vi har ju ingen brist på intressanta spörsmål att dryfta. Så snart vi ses i fält uppstår alltid spontana diskussioner om högt & lågt, så varför inte här, på vår hemsida? Jag saknar också den sprudlande aktiviteten från vårt gamla KraX!

    SvaraRadera
  2. Bra där, Janne! Ja, det är ju tråkigt att det har gått grus i maskineriet gällande kraxandet. Har ju tidigare lobbat för att att alla har möjlighet att göra inlägg här i bloggen, men intresset har varit minimalt. Är det kanske den nya tekniken kring googlekontot som avskräcker?

    SvaraRadera
  3. Jag saknade verkligen microbirding-sidan när den försvann men denna blogg har efterhand blivit en fullgod ersättare. Stort tack till Björn! Nytt innebär alltid en barriär att ta sig över mentalt och detta tror jag är förklaringen till den låga Krax aktiviteten.

    SvaraRadera
  4. Tjafset på microbirdingen fungerar numera, så det blir liksom ett extra moment att leta rätt på denna sida.

    SvaraRadera
  5. För att en sida ska bli intressant att gå in på för att följa vad som händer krävs att den lever. Har man kollat några gånger och det enda som förändras är de månadsvisa inläggen från Björn, så dör snart intresset då man "vet" att inget annat händer. Så förutom Björns uppdateringar och ett aktivt KraX behövs förmodligen mer. Tidigare fanns exempelvis möjligheten att lägga in bilder. Länken till Artportalen i all ära, men dess bilder kollar nog de flesta då de är inne där. Är det inte möjligt inför nästa år att öppna ett Galleri? Tror många var inne och kollade bilder tidigare. Och bilder tas och bilder kan läggas upp året runt, så det skulle borga för kontinuerliga nya inslag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror det kan vara knepigt att skapa ett galleri där alla kan lägga upp bilder och alla bilder samlas på ett ställe här i bloggen. Det som däremot går alldeles utmärkt, om man som du Janne är skribent i den här bloggen, är att göra ett inlägg med en eller flera bilder och kanske skriva några rader om den fantastiska skådarrundan till
      Äspet. Den möjligheten har alla som vill bli skribenter i bloggen och det hade ju varit trevlig med den typen av inlägg, tycker jag. Viktigt att nämna är också att det inte alls finns någon prestige för min del i att det just är den här bloggen som är forumet för diskussion. Bloggen startades bland annat för att kunna ha en mer levande sida för Krix i ett läge där vi inte visste vad som skulle hända med microbirding.se. Innan den sidan brakade ihop så upplevde jag att mängden trådar och diskussioner var ganska få där med.

      Radera
  6. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital osv! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera